Nieuws

Schoolpleinwerkmiddag 16 november

Aankomende vrijdag is het weer zover: de schoolpleinwerkmiddag! Ditmaal is er
veel snoeiwerk. Ook wordt er gewerkt aan de valondergrond voor de klimmuur en we gaan verder met het metselwerk.

Of je nu een kwartiertje tijd hebt, of de hele middag: alle hulp is welkom en er is voor iedereen een passende taak! Gereedschap e.d. is aanwezig.

Vrijdag 16 november van 13:00 tot 16:00u

Mocht iets eerder of later beter uitkomen, kan dat natuurlijk ook.

Vriendelijke groet,
De Natuurlijk Groen Groep


Terugblik Ouderavond Meander en KGC

Thema-avond ‘Ze kunnen het omdat jij dat denkt’

Voor wie er niet bij kon zijn op 8 november: bekijk hier de boeiende powerpoint over Mindset


Toestemmingsfomulier Beeldmateriaal

Het is belangrijk dat wij het Toestemmingsfomulier Beeldmateriaal weer retour krijgen, daarom het vriendelijke verzoek deze ingevuld en getekend in te leveren bij de administratie of mailen naar:

m.schraven@vsmeander.nl

Mocht u niet de mogelijkheid hebben om de brief uit te printen dan kunt u deze ook ophalen beneden bij de administratie.


Wolfgang – een familievoorstelling voor kinderen van 8 tot 88 jaar

De Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart door blazersensemble Spiritata o.l.v. Marco Bons en met verteller Arjen Uittenbogaard

Zondag 25 november 11.00-12.15u.
Locatie: aula Meander Vrije School – Celebesstraat 12 Nijmegen

Blazersensemble Spiritata speelt een van de mooiste werken van Wolfgang Amadeus Mozart, de Gran Partita. Muzikale delen uit het stuk wisselen af met een verhaal over het wonderkind Wolfgang verteld door Arjen Uittenbogaard.

Twee jaar geleden werkte blazersensemble Spiritata ook al samen met Arjen Uittenbogaard in de zeer succesvolle productie de Schepping met de muziek van Joseph Haydn die onder andere op Vrije School de Meander werd gespeeld. Nu vertelt Arjen een verhaal over Mozarts reis naar onafhankelijkheid, het loskomen van zijn vader en van zijn eerste werkgever, de prins van Salzburg. Ook blikt hij terug op zijn jonge jaren als wonderkind en zijn worsteling om van dit imago af te raken. En tenslotte het geluk wat hij vindt in Wenen in de liefde en als gevierd componist. Samen met de muziek van Mozarts Gran Partita levert dit een heel spannende voorstelling op.

De Gran Partita wordt wel beschouwd als een van Mozarts meesterwerken en wellicht het mooiste stuk wat origineel voor blazersensemble geschreven is. Mogelijk biedt deze voorstelling een welkome onderbreking van de donkere drukke dagen en is het een ideale gelegenheid de kinderen kennis te laten maken met een van de mooiste werken uit de klassieke muziek.

Entree is voor kinderen € 5 en voor ouders en ook andere volwassenen € 10. Kaarten kunt u reserveren via vanachtm@kpnplanet.nl.


Inschrijving Mini Zevenheuvelenloop geopend

De Mini Zevenheuvelenloop is een loop voor kinderen van de basisschool (groep 3 t/m 8) over 400 of 800m in het startgebied van de NN Zevenheuvelenloop. In 2017 stond een recordaantal kinderen (bijna 900!) op zaterdagavond aan de start voor hun wedstrijd op de Groesbeekseweg. Dit jaar hopen we op 1000 kinderen!

De eerste groepen starten om 17.00 uur. De indeling van de groepen gebeurt naar aanleiding van de aanmeldingen. De laatste groep is om uiterlijk 18.30 klaar met lopen. De kinderen lopen in hun eigen groep en de eerste drie meiden en de eerste drie jongens van iedere groep krijgen op het podium een mooie beker. Maar voor alle kinderen ligt er aan de finish een mooie medaille klaar!
De laatste jaren hebben we als school de meeste deelnemers gehad. Dat willen we dit jaar weer bereiken!

Inschrijven ( €3,-) kan tot en met dinsdag 13 november:
https://www.nnzevenheuvelenloop.nl/deelnemers/mini-zevenheuvelenloop/


Vacature kinderopvang

Kinderopvang Heemhuys Opaaltje heeft een vacature. Bekijk deze hier..


Kerstspelen

Op 7 december spelen we overdag het paradijsspel voor de kinderen van klas 3 t/m 6. 21 december is het herdersspel aan de beurt voor de klassen 1 t/m 6. De a-stroom om 9.00u. (ze zijn dus van 8.30u tot 10.15u op school). De b-stroom om 11.00u. (ze zijn dus van 10.30u tot 12.15u op school). Alle kleuters zijn vrij.
Het driekoningenspel wordt op maandag 14 januari om 11.00u gespeeld voor de klassen 4 t/m 6.

Ouders zijn wegens ruimtegebrek niet uitgenodigd voor bovengenoemde voorstellingen. Maar ook aan jullie hebben we gedacht:
Voor de ouders en belangstellenden spelen we het paradijs – en het herdersspel op donderdag 20 december om 20.00u in onze grote zaal. T.a.v. het driekoningenspel mag u de generale repetitie bezoeken op zondag 13 januari om 20.00u eveneens in onze grote zaal.


Ouders gezocht voor BOS – Bieb op School

Er komt een BOS op de Meander: een Bieb Op School. De bibliotheek van Nijmegen levert onze school een prachtige collectie aan boeken, deze worden tevens telkens ‘ververst’. Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om boeken te reserveren die op school geleverd worden en krijgen alle kinderen een biebabonnement! Zo kan onze bieb ‘up to date’ blijven en kunnen de kinderen gaan genieten van de allermooiste leesboeken. Wij zijn súper blij met dit vooruitzicht en kijken er echt naar uit! De bieb zal op maandag 26 november a.s. feestelijk geopend worden voor alle leerlingen.

De bieb zal komen op de plaats van de huidige bieb. Er komt tevens een uitleenmeubel en er zal een coördinator zijn vanuit de bieb Nijmegen die zal zorgen dat de zaken organisatorisch goed verlopen. Hiervoor zoeken wij ouderhulp: naast de twee hoofdvrijwilligers willen wij graag een team vormen van ouders.

Dit betekent concreet: wij vragen om twee ouders per klas van klassen 1 tot en met 6. In totaal zal er dus een groep van 24 vrijwilligers ontstaan. Per maand zal één klas eindverantwoordelijk zijn voor de bieb. Dit houdt in dat er twee ochtenden zullen zijn waarop er vrijwilligers in de bieb aanwezig zijn (woensdag en vrijdag, één vrijwilliger per ochtend is voldoende). Op deze ochtenden komen klassen om de beurt langs voor het ruilen/wisselen van boeken. De taak van de vrijwilligers is om te helpen met dit proces. De hoofdvrijwilligers zullen iedere maand de nieuwe vrijwilligers inwerken. Het systeem is heel simpel maar we hebben uw hulp dus wel nodig om deze mooie bieb goed te laten starten en de kinderen heerlijk te kunnen laten genieten van mooie leesboeken.

Denkt u dus: ik wil héél graag één maand per schooljaar deel uitmaken van deze mooie bieb om mijn kinderen te laten genieten van de mooiste boeken: stuur dan een berichtje aan
e.vandersteen@vsmeander.nl
Vermeld hierin aub ook de klas waarbij u ingedeeld wilt worden.

Wij hopen op véél enthousiaste aanmeldingen! We hebben er enorm veel zin in!

Hartelijke groeten,
Jacqueline Hogenboom, Anne-Marie Lucker en Elena van der Steen.


Ontwikkelingen mogelijke dislocatie Lent

Op 28-3-2018 heeft een ambtenaar van de gemeente Nijmegen een negatief ambtelijk advies gegeven voor het starten van een dislocatie van de Meander in Nijmegen Noord. Helaas lijkt door dit negatief ambtelijk advies de komst van een Vrijeschool in Nijmegen Noord verder weg dan ooit. Een ambtelijk advies zal doorgaans door de gemeenteraad worden gevolgd en is ook voor andere schoolbesturen een sterk argument om niet mee te werken aan ons initiatief. Toch willen wij ons de komende periode nog inzetten om in ieder geval elke optie en elke mogelijkheid te hebben onderzocht.

Lees hier de volledige informatiebrief over dit advies.


Schoolplein Meander in de Volkskrant

In de Volkskrant van 22 maart 2018 stond een prachtig artikel over het groene schoolplein van Meander! Klik op het artikel om het te vergroten.Mededelingen 6 – 8 november 2018

Mededelingen 5 – 1 november 2018

Mededelingen 4 – 10 oktober 2018

Mededelingen 3 – 25 september 2018

Mededelingen 2 – 13 september 2018

Mededelingen 1 – 28 augustus 2018