Nieuws

Afscheid Toos Ekstijn en Antoinette van de Ven

Op 13 april nemen we afscheid van twee coryfeeën. Toos Ekstijn en Antoinette van de Ven gaan na een jarenlange verbinding met school ons verlaten. Vrijdag 13 april om 12.30u is er gelegenheid afscheid te nemen.


Schoolplein

Er wordt hard gewerkt aan het schoolplein! Afgelopen week hebben ouders, kinderen, belangstellenden, vrijwilligers en leerkrachten weer flink de handen uit de mouwen gestoken. Hoe mooi het gaat worden is goed te zien op deze fotocollage. Momenteel zijn delen van het plein waar aan gewerkt wordt afgezet met rood-wit lint. Dit biedt voorlopig minder ruimte om te spelen.

Nijmegen is dit jaar European Green Capital. Woensdag 14 maart was  het Nationale Boomfeestdag. Bij meer dan 30 Nijmeegse basisscholen werden ruim 4000 bomen geplant. Meander ontving 10 bomen en 300 struikjes welke beschikbaar zijn gesteld door de gemeente Nijmegen. Zo heeft iedere klas een eigen boom staan op het schoolplein, waaronder lindebomen en fruitbomen. Een mooie bijdrage aan een groen, kleurrijk, spannend, rijk en leerzaam schoolplein!

De fruitbomen komen langs het schoolgebouw te staan, daar ligt nu zwarte aarde en daar komen nog groene planten bij (bolletjes over?). Het zijn daar nu geen zandbakken meer om in de spelen. Twee grote nieuwe zandbakken zijn binnenkort speelklaar, met waterpomp en glijbaan. Hoe meer hulp bij het maken hoe sneller ze klaar zijn. Er wordt de komende tijd bijna dagelijks aan het schoolplein gewerkt en met voldoende hulp verwachten wij eind april veel gerealiseerd te hebben.

Zaterdag 7 april 2018 is er weer een werkzaterdag voor het schoolplein. Wie weet hoe ver we dan samen komen! Helpt u ook mee deze dag?

Bekijk hier het nieuws-item dat TV Gelderland maakte over Boomfeestdag op Meander (start 3:50):


Feest voor ouders en personeel Meander

Op vrijdagavond 13 april kunnen we samen genieten van gezellig feest! Alle ouders van Meander zijn van harte welkom om met het personeel een gezellige Amerikaanse Fuif te bouwen: de ouders zorgen voor drank en versnaperingen (alcohol is toegestaan), de school zorgt voor bekers, borden en live muziek. Opruimen na afloop doen we samen.

13 april van 20.00 – 00.00 uur in de aula.


Meander zingt, ook buiten school

Voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar is er het Kinder Projekt Koor o.l.v. Hanneke van der Grinten. Di koor zingt en speelt een paar keer per jaar tijdens vieringen in de Cenakelkerk. Het eerstvolgende optreden staat gepland voor de Paasviering op 1 april. Lijkt het je leuk mee te zingen? Doe dan op vrijdag mee met de repetities! Lees hier meer over het koor en hoe je je kunt aanmelden.


Mededelingen 13 – 16 maart 2018

Mededelingen 12 – 1 maart 2018

Mededelingen 11 – 19 februari 2018

Mededelingen 10 – 18 januari 2018

Mededelingen 9 – 22 december 2017

Mededelingen 8 – 4 december 2017