Bieb Op School

Wij hebben een BOS in onze school: een Bieb Op School.

Waar is ons BOS
Neem de ingang aan de zijde van het kantoor van Bart Spijkerboer. De dichtstbijzijnde trap omhoog leidt je meteen naar onze bieb.
De bibliotheek van Nijmegen levert de school een prachtige, actuele collectie boeken, deze wordt regelmatig ‘ververst’. Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om maximaal 3 boeken te reserveren die op school geleverd worden. Zo kan onze bieb ‘up to date’ blijven en kunnen de kinderen genieten van de allermooiste boeken.
Bieb bezoek is alleen mogelijk als ouders hun steentje willen bijdragen. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de leerkracht van hun kind(-eren) of de lees coördinator.

SchoolWise
De Bibliotheek op School heeft een online portal: SchoolWise.
Op deze site kunnen kinderen op een leuke manier snuffelen tussen diverse thema’s van onze boekencollectie en direct boeken reserveren uit de Gelderse bibliotheekcollectie, die worden geleverd op school.
Bekijk hier de website van SchoolWise 

Enthousiast!
De kinderen zijn heel enthousiast over de bieb. De bieb collectie blijft het meest up to date wanneer je boeken zelf reserveert.
Hierbij komen deze mooie boeken, die passen bij de leefwereld van de kinderen, in onze bieb. Wanneer kinderen géén boeken zelf thuis reserveren, holt de collectie achteruit omdat er op andere scholen wél gereserveerd wordt en deze boeken dan uit onder andere onze bieb worden gehaald.
Wanneer dus alle kinderen zowel boeken online gaan reserveren als lenen in de bieb, heeft iedere leerling drie boeken op school en zal de bieb telkens aangevuld blijven.

Hoe reserveer ik een boek?
Ga samen met je kind aan de slag!
Ga naar de website van school, druk op menu en klik op: Bieb Op School. Je kan je aanmelden met de door school verstrekte inloggegevens.
De boeken worden dan vervolgens in onze schoolbieb geleverd waarna ze snel bij je kind terechtkomen.