Bieb Op School

Op 26 november heeft voor de klassen 1 tot en met 6 de opening van onze bieb op school plaatsgevonden. Het was een ontzettend geslaagde dag! In deze brief van de bibliotheek Nijmegen staat extra informatie.

Wij hebben een BOS in de school: een Bieb Op School. De bibliotheek van Nijmegen levert onze school een prachtige collectie aan boeken, deze worden tevens telkens ‘ververst’. Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om boeken te reserveren die op school geleverd worden en krijgen alle kinderen een biebabonnement! Zo kan onze bieb ‘up to date’ blijven en kunnen de kinderen gaan genieten van de allermooiste leesboeken.

Vrijwilligers
De bieb zal komen op de plaats van de huidige bieb. Er komt tevens een uitleenmeubel en er zal een coördinator zijn vanuit de bieb Nijmegen die zal zorgen dat de zaken organisatorisch goed verlopen. Verder werken er ouders van de school als vrijwilligers.

SchoolWise
De Bibliotheek op School heeft een online portal: SchoolWise. Op deze site kunnen kinderen op een leuke manier snuffelen tussen diverse thema’s, educatieve filmpjes bekijken en direct boeken reserveren uit de bibliotheekcollectie, die worden geleverd op school.

De bieb zal op maandag 26 november a.s. feestelijk geopend worden voor alle leerlingen.

Bekijk hier de website van SchoolWise

We zoeken nog vrijwilligers! Lees erover op de nieuwspagina.