Schoolplein-werkdag 27 januari

Een bericht namens de GroenGroepMeander:

Beste Ouders en Leerkrachten,

Natuurlijk allereerst voor jullie allemaal een 2018 naar wens!
En meteen van start want een paar weken geleden hebben een ouder, een vrijwilliger en een leerkacht van Meander in Lent een oude fruitboomgaard vrij gemaakt van bramenstruiken. Pas hierna konden de oude fruitbomen, met smoel, voorzichtig uit de Lentse klei worden gehaald. Zie de bijlage.
Enkele dagen geleden hebben enkele ouders, kinderen, vrijwilliger en leerkracht van Meander de eerste drie fruitbomen een mooi plekje gegeven op ons schoolplein. Er zulllen nog enkele fruitbomen volgen.
De bomen hebben door het verplaatsen weinig wortels en zijn dus erg kwetsbaar. Om de bomen een eerlijke kans te geven na hun oversteek is het belangrijk dat ze rust krijgen!

Aan iedereen het dringende verzoek om alle kinderen onder de aandacht te brengen dat deze bomen het komende jaar niet aangeraakt mogen worden…
Alvast hartelijke dank voor jullie medewerking!!

Verder nodigen wij alle ouders uit voor de eerste schoolplein-werkdag van 2018. Op het programma staat die dag aan de slag voor de kinderen met; zandbak plus glijbaan aanleggen, speelhoekjes maken, schommels en speelboomstammen plaatsen, rozenpoortje maken, klimmuur voorbereiden maar ook aan de slag met het openluchtklaslokaal en het Pannaveldje, zo mogelijk nog stroombeddingen graven, brugjes plaatsen, planten de grond in, etc., etc.

Schoolplein-werkdag: zaterdag 27 januari tussen 10:00 en 14:00 uur.

Vriendelijke groet namens de GroenGroepMeander,
Jean-Pierre van Groeningen