Buurtteam en jeugdgezondheidszorg

In Nijmegen krijgen gezinnen die dat nodig hebben ondersteuning van het buurtteam jeugd en gezin. De mensen van dit team helpen je met de opvoeding en organisatie van je gezin.

Buurtteams Jeugd en Gezin:
Vanuit het  Buurtteam Jeugd en Gezin Centrum- Oost is Annette van der Velde als gezinswerker verbonden aan de Vrijeschool Meander. Als je als ouder(s)/ verzorger(s) vragen hebt rondom je kind, rondom je thuissituatie kun je contact met haar opnemen.  Je kan bij het buurtteam terecht voor hulp, advies of voor vragen. Draag je gezamenlijk zorg voor je kind of  heb je gedeeld gezag, dan is het belangrijk dat je met elkaar afstemming gehad hebt als je vragen hebt over je kind. Het buurtteam wil graag met beide ouders in gesprek te zijn.

Hoe bereik je buurteams:

  1. Via de leerkracht en intern begeleider.
  2. Via het emailadres annettevandervelde@buurtteamsjeugdengezin.nl, vermeld dan wel even dat jullie verbonden zijn aan Meander.
  3. Via het algemeen nummer van het Buurtteam Centrum Oost, 024 – 2204000. Vermeld ook daar dat jullie verbonden zijn aan Meander.

Jeugdgezondheidszorg
Als je vragen hebt over het welzijn en de gezondheid van je kind, dan kun je terecht bij de jeugdverpleegkundige van de GGD. Jeugdgezondheidszorg is de preventieve gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar. De JGZ volgt samen met jou de ontwikkeling van jouw kind.

Klik hier voor de actuele namen en gegevens van de jeugdarts, jeugdverpleegkundige, doktersassistente en logopediste.